Dure stadionverlichting spelbreker Notch-WBC
05 Nov, 04:40
foto


De laatste wedstrijd van de eerste speelronde van de Telesur/SVB eerste divisie tussen WBC en Notch, is met een grote teleurstelling geëindigd voor beide ploegen. De boosdoener was de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De moederorganisatie kon in het André Kamperveenstadion na 26 minuten spelen geen stadionverlichting garanderen. De wedstrijd werd zondagavond afgefloten bij een 1-0 stand voor WBC.

Ploegen waren alles behalve blij met deze slechte service van de eigenaar van het stadion. Een investering van US$ 750.000 voor de nieuwe stadionverlichting van 1200 lux en dan nog geen verlichting, was het verwijt dat door beide kampen is gemaakt. Volgens WBC heeft de club keurig aan zijn betalingsverplichting voldaan. Er is SRD 1250 betaald voor volledige verlichting. Er gingen slechts twee van de oude masten aan. De beheerder van het stadion kon niets zinnigs zeggen over het hoe en waarom, omdat hij niet belast is met de nieuwe lichtsituatie.
Er is nog getracht de verantwoordelijke persoon erbij te halen, echter zonder succes.

Ook de leiding van Notch voelt zich zwaar gedupeerd. "Wie zal voor de onkosten van de club opdraaien?" vraagt manager Leo Brunswijk zich af. "Misschien moest dit ook gebeuren, zodat de SVB weet hoeveel offers we brengen om een wedstrijd te komen spelen. Of is dit de manier hoe wij ons voetbal gaan professionaliseren?", laat hij optekenen. De ploegen kregen van de wedstrijdleiding te horen dat zij contact moeten opnemen met de SVB over het vervolg.

Ala-D Media

Friday 23 August
Thursday 22 August
Wednesday 21 August