Rishika Poeran miss India Worldwide Suriname
05 Nov 2018, 00:54
foto
Rishika Poeran is gekroond tot Miss India Worldwide Suriname. (Foto: Ralph van Huisduinen)


Rishika Poeran (24) is zaterdag de nieuwe Miss India Worldwide Suriname geworden. Na vijf jaren is deze show weer gehouden. Stichting Beauties of Suriname Pageant, blikt terug op een geslaagde show. "Na hard werken en 12 weken trainingen zijn wij trots op al onze dertien butterflies die zich stuk voor stuk volledig ingezet hebben en danken hen voor de deelname," zegt de organisatie.

“Het was een eer voor ons om de Miss India Worldwide Suriname 2018 te organiseren. Aan de laatste Miss India Suriname 2011 heb ik zelf meegedaan als contestant. Kort erna heb ik samen met mijn twee partners Chilton Sampono en Jermain Tjin A Koen ‘Tropical Beauties Suriname’ opgericht. Elk jaar hebben we getracht om top show producties neer te zetten en intussen zijn 30 dames naar het buitenland afgevaardigd. In 2017 hebben wij de licentie van MIW overgenomen en is de show na zes jaren weer terug in Suriname. De Miss India Worldwide Suriname verkiezing was een grote uitdaging en samen met het nieuwe team hebben wij weer een onvergetelijke productie neergezet met een knallende show", zegt voorzitter Gietanjali Ragoebarsing-Thakoer

De show werd gehost door Gulshan Alibux en Jermain Tjin A Koeng in KKF. De jury bestond uit: Audrey Pierkhan-Abdoelrahman, Chandra Algoe, Warsha Torilal-Sardjoe, Isfahany Nagessarsing, Cher Marchand, Noldie Healy. De jury-voorzitter was Jaanam Bhojwani.

De openings- en kennismakingsronde bestond uit een dansoptreden van de 13 kandidaten tezamen met de dansers van de Dansschool Santrangi, onder leiding van Sadhana Mohan. De show bestond uit verschillende rondes. De ereronde voor de kroning was van Varsha Ramratan, Miss India Suriname 2011. De organisatie heeft gemeend om op deze manier Ramratan een kans te geven een laatste ereronde te doen.

Miss Rishika zal Suriname vertegenwoordigen tijdens Miss India Worldwide in New Jersey op 14 december 2018. De First Runner-Up is Sherren Carrot.
De subtitels gingen naar:
• Miss Photogenic - Rishika Poeran
• Miss Congeniality - Raveena Bharat
• Best Talent - Rishika Poeran
• People’s Choice - Cheyenne Siriram
Advertenties