AdeKUS houdt Open Campus Series Guyana Schild
04 Nov 2018, 14:36
foto


De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) houdt in de periode november tot en met februari een 'Open Campus Lecture Series' (Studium Generale). Dit in het kader van de 50e jubileumviering van de onderwijsinstelling.

Het thema is Sustainability of the Guiana Shield. Hiermee wordt beoogd een brug te slaan tussen faculteiten, onderzoeksinstituten en disciplines. Tevens wil de leiding kennis verbinden met beleidsacties, en beleidsmakers in de publieke en private sector. Zij worden betrokken bij kennisontwikkeling gericht op een duurzame benutting van hulpbronnen in het Guiana Shield.

De eerste inleiding wordt maandagavond gehouden, met als inleider Glenn Sankantsing. Overige inleiders zijn onder andere Renzo Duin, Sheila Marhe en Terry Agerkop, die top musicoloog is. Hij is in Suriname de grondlegger is geweest van de afdeling Cultuurstudies. Hij studeerde in Venezuela en Brazilië en promoveerde in de antropologie.

Duurzaamheid is een van de belangrijkste issues voor wetenschap én beleid. Vooral in de politiek wordt dit onderwerp telkens weer achter op de agenda geplaatst, zegt Jack Menke, voorzitter van het universiteitsbestuur.

Het Guyana Schild om is een van de rijkste gebieden van de wereld dat zich uitstrekt over de grenzen van zeven landen, te weten Suriname, Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Venezuela, Colombia en een klein deel van Peru.

Geïnteresseerden kunnen de opening van deze activiteit op maandag 5 november bijwonen in het gebouw van de Institute of Graduate Studies and Research en naar eigen keuze deelnemen aan de daaropvolgende lezingen en workshops. Registratie voor deelname bij het secretariaat van het IGSR, via 490900 of 491030 of igsr@uvs.edu.
Advertenties