Delegatie van 35 personen naar beurs in Shanghai
03 Nov 2018, 12:35
foto
Ministers Lekhram Soerdjan (rechts) en Stephen Tsang (derde van rechts) met delegatieleden in Shanghai. (Foto: HI&T/NII)


De ministers Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme) en Lekhram Soerdjan (Landbouw, Veeteelt en Visserij) zullen de China International Import Exhibition bezoeken. De delegatie die geleid wordt door HI&T bestaat uit 35 personen. De beurs wordt van 5 tot en met 10 november gehouden in Shanghai.


Het ministerie van Handel in China organiseert de beurs in het kader van het One Belt One Road (OBOR) beleid, waarmee de Chinese regering wereldwijd handel en investeringen wil stimuleren. Aan deze CIIE doen ruim 150 landen mee met het doel om hun handelswaar op de Chinese markt aan te bieden, meldt HI&T via het Nationaal Informatie Instituut.

Bedrijven uit Suriname die deelnemen aan de beurs komen uit verschillende sectoren zoals de visserij, houtverwerking, eco-toerisme, ICT, creative industries en de financiële sector. Daarnaast hebben verschillende bedrijven samples van hun producten meegestuurd, voor de Suriname booth. De delegatie wordt bijgestaan door de Economic Counselor van de Chinese ambassade te Paramaribo en de recent aangetreden Surinaamse ambassadeur in China, Patty Chen.

Vooruitlopend op de beurs heeft een officiële delegatie een bezoek gebracht aan de hoofdstad Beijing voor de ontmoeting met diverse instanties en enkele bedrijfsbezoeken aan (potentiële) investeerders voor Suriname. Het eerste bedrijf is JD.com, een tech company in de logistieke, e-commerce en financiële sector. Na een demonstratie van diverse Internet of Things producten (IoT devices) vond een ontmoeting plaats met de CEO van een bedrijf dat werk verschaft aan ruim 170.000 personen. Het e-commerce platform van JD.com biedt mogelijkheden om Surinaamse producten op de Chinese markt te positioneren.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April