'Brand op Paramaribo Noord binnen 24 uur onder controle'
02 Nov 2018, 03:05
foto


Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie, heeft donderdag informatie gedeeld met de leden van De Nationale Assemblee over de brand die op enkele dagen woedt in Paramaribo Noord. Het gaat om een brand op een verkavelingsproject van ongeveer 100 hectare. Bewoners uit de omgeving hebben aanvankelijk tevergeefs hulp gevraagd van brandweer en politie.

Minister Pengel, die de informatie namens zijn collega van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, doorgeeft, zegt dat het gaat om een brand op een verkavelingsproject dat vermoedelijk vanwege de droogte is ontstaan. De politie is nog bezig met het onderzoek. Er wordt met man en macht gewerkt aan het blussen van deze brand.

De minister is hoopvol ingestemd en in tegenstelling tot Ornamibo is hier voldoende water beschikbaar. De manschappen van het Korps Brandweer Suriname denken dat zij binnen 24 uur de brand daar al onder controle hebben. Volgens de laatste rapportage is de brand al omsingeld, dus kan deze zich niet verder uitbreiden, wat in brandweer-technische termen heel belangrijk is”, zegt minister Pengel.
Advertenties