Van der San verbindt zijn positie aan motie BBGO
01 Nov 2018, 00:52
foto
Renate Wouden, voorzitter van de Bond Belangen Behartiging gepensioneerden uit Overheidsdienst bedankt de directeur van het Kabinet van de President, Eugéne van der San. (Foto's: Raoul Lith)


De Bond Belangen Behartiging gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) vraagt in een motie dat de president terstond ingrijpt. Hij moet ervoor zorgen dat de gepensioneerden 'het rechtmatige deel van de nationale verworvenheden' toebedeeld kunnen krijgen. Vanuit de algemene leden vergadering (alv), waar het besluit genomen is door de leden om de motie in te dienen, zijn gepensioneerden in 13 bussen, auto’s en met bromfietsen, getogen naar het het presidentieel paleis. Door de beveiliging is de delegatie doorgestuurd naar de directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, Eugéne van der San.

“Ik vind het geweldig sportief dat u zolang hebt gewacht. Laat dat duidelijk zijn. Ik ben formeel hier als directeur en ga uw petitie in ontvangst nemen. Ik maak me er sterk voor dat dit binnen een maand wordt uitgevoerd. Als het niet wordt uitgevoerd hoeft u mij niet meer te zien als directeur van het kabinet, want dan bedank ik,” zei Van der San, die de petitie in ontvangst nam.

Bondsvoorzitter, Renate Wouden, vertelt dat tijdens de alv de leden geëist hebben dat er uitvoering wordt gegeven aan wat er staat in het Staatsbesluit welvaartsvaste pensioenen uit 2015. Ook over de communicatie vanuit de regering zijn de leden niet te spreken. Het bestuur van de bond heeft er alles aan gedaan om een reactie te krijgen vanuit de regering, maar dit lukt niet. Daarover zijn de leden allemaal weer ontevreden. “Het gaat om het gedrag naar ouderen toe. Als de president elke avond op de televisie zegt in dit land moet je niet bang zijn om oud te worden, dan worden we wel angstig als dit de behandeling is die we krijgen van de regering.”

In de motie staat ook aangegeven dat de gepensioneerden jarenlang hun krachten hebben gegeven aan het land en hun premies op tijd hebben gestort, maar dat er geen aandacht aan hen wordt besteed, waardoor ze anno 2018 hun dagen onder moeilijke omstandigheden moeten doorbrengen. De BBGO vindt dat de discussies over het wel of niet aanpassen van de pensioenen, niet als reëel moeten worden beschouwd, omdat die niet overeenstemmen met de bedoeling van de Wet Welvaartsvaste pensioenen.

“Ik heb 34 jaar gewerkt voor de overheid. Dwars door de verschillende politieke tijden. We hebben bloed zweet en tranen gegeven aan de opbouw van dit land. Moeten we vandaag de dag zo bedankt worden,” zegt Winfried Scheek. Oud- leerkracht Thelma is blij met de harde woorden die geuit zijn door de directeur van het kabinet. “Ik hoop niet dat er een ander loopje met ons wordt genomen. Want wij moeten hem aan zijn woord houden”. De motie zal ook worden aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April