Nickerie opgeschrikt door moord en zelfmoord
20 Mar 2011, 12:40
foto


Sita Lalai (26) liet zaterdagavond het leven. Zij was samen met haar vriend in de omgeving van het Henry Fernandes vliegveld, toen het paar op brute wijze werd aangevallen. De man bracht het paar kapwonden toe. De vriend zegt dat hij zich in veiligheid kon brengen, maar de vrouw kon geen kant op. De vermoedelijke dader heeft zich na de moord verhangen. Dit drama legt een domper op de Holi-viering in Nickerie.

De man kon het volgens omstanders niet verkroppen dat Lalai met iemand anders een relatie had. Hij had het paar blijkbaar achtervolgd. Op de plek aangekomen sleurde hij het slachtoffer uit de auto en kapte haar op verschillende plaatsen. Zij overleefde het geweld niet. De vriend liep enkele kapwonden op.

De politie onder leiding van gewestelijk politiecommandant August Sabajo is nog bezig met het verzamelen van gegevens. Sabajo zegt dat wat er precies gebeurd is, nog niet helemaal duidelijk is. "We hebben de dader in beeld", zegt Sabajo die nu nog geen details kan verschaffen omdat er nog verhoren plaatsvinden.

Velen trokken naar de plaats des onheils en praten met afschuw over de gebeurtenissen. De mensen de situatie aanschouwd hebben, zeggen dat hun feeststemming weg is.