DA'91: Gepensioneerden vervallen steeds meer in armoede
30 Oct 2018, 02:46
foto


Veel gepensioneerden vervallen steeds meer in armoede. Ze kunnen hun huis niet meer onderhouden, hebben problemen bij de toegang tot medische zorg en hebben problemen om driemaal daags eten op tafel te zetten. Dit zegt DA'91 die zich zorgen maakt over de steeds verslechterende positie van seniore burgers, met name gepensioneerden in overheidsdienst. "In de algehele afglijding van onze samenleving op economisch en sociaal gebied, behoren onze seniore burgers tot één van de meest zwaar getroffen groepen," stelt de politieke organisatie.

"Terwijl de gepensioneerden net als ieder ander het recht hebben om in vrijheid te leven, vrij van angst en armoede en te kunnen genieten van een goede oude dag na jarenlang plichtsgetrouw te hebben gearbeid en bijgedragen aan de ontwikkeling van onze samenleving, zien wij dat zij integendeel dit recht word onthouden, door wanbeleid van deze regering," zegt DA'91.

De gepensioneerden in overheidsdienst raken steeds meer afhankelijk. De BBGO moet maandelijks veel sociale pakketten verstrekken. En dat aan burgers die hun hele leven hebben gewerkt om onafhankelijk te zijn van aalmoezen. Terwijl ambtenaren en anderen uit de werkende klasse nog gebruik van het stakingsrecht kunnen maken om hun rechten af te dwingen, behoort dat niet tot de mogelijkheden van onze gepensioneerden.

DA’91 ontkomt niet aan de indruk dat deze regering daar misbruik van maakt. De gepensioneerden zijn al vele maanden aan het ‘wachten’ op de regering om de rechtmatige verhoging conform staatsbesluit te ontvangen. Dit gedrag van deze regering is in strijd met de mensenrechten van de oudere mens. Het tast de waardigheid en gelijkheid van onze gepensioneerden aan.

DA’91 is overtuigd dat seniore burgers vooral het recht op sociale en financiële zekerheid ten alle tijde moeten genieten. Het behoort tot de taak van de verantwoordelijke regering om voldoende middelen beschikbaar te stellen, zodat onze oudere burgers een waardig leven kunnen leiden. Wij roepen de gepensioneerden dan ook op niet langer genoegen te nemen met een wegschuif en wegzet beleid van de gepensioneerden, maar massaal de eis te stellen dat invulling wordt gegeven aan hun rechten.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March