Kanhai wil laatste woord voeren namens Bouterse
29 Oct 2018, 10:07
foto
De burgerkamer onder leiding van president Cynthia Valstein-Montnor op de Krijgsraadzitting. Zij wordt geflankeerd door de rechters Suzanna Chu (links) en Rewita Chatterpal. (Foto: Raoul Lith)


Zoals verwacht, is de hoofdverdachte van het 8 decemberproces, Desi Bouterse, vandaag ook niet aanwezig op de zitting van de Krijgsraad. Zijn raadsman Irvin Kanhai heeft gevraagd om namens zijn cliënt het laatste woord te mogen voeren. Hij zegt hiervoor een machtiging te hebben. De krijgsraad heeft de zitting even geschorst om zich te beraden.

Auditeur-militair Roy Elgin heeft aangegeven dat niet de raadsman maar de verdachte het laatste woord moet voeren. Hij is niet eens met de vraag van Kanhai om namens zijn cliënt het laatste woord uit te spreken. Kanhai heeft een machtiging overhandigd aan de Krijgsraad van Bouterse.

Elgin stelde dat het duidelijk is dat de verdachte niet ervoor gekozen heeft om zelf gebruik te maken van zijn recht. Hier heeft zijn advocaat volgens de auditeur-militair geen rol in.

Elgin heeft 20 jaar cel geëist tegen Bouterse. Het proces dat in 2000 is gestart, nadert zijn einde. Bouterse is nooit verschenen op de zitting. Hij is daartoe overigens niet verplicht.


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April