'El Clásico' vandaag zonder Ronaldo of Messi sinds 2007
28 Oct 2018, 08:28
foto
Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo zijn vandaag niet van de partij bij de 'El Clásico'. (Foto: Reuters)


De eerste 'El Clásico' van La Liga wordt vanmiddag gespeeld zonder Cristiano Ronaldo of de geblesseerde Lionel Messi. Het is de eerste keer na 11 jaar dat deze twee voetbaliconen er niet bij zijn. Dit markeert het einde van de 'Ronaldo tegen Messi' tijdperk en begin van de oude 'Real Madrid tegen Barcelona'. Nu zal het voornamelijk gaan om de teams en niet om personen.

Ronaldo is weg bij Real Madrid en vervolgt zijn carrière bij zijn nieuwe ploeg Juventus FC. De Portugees lijkt blij te zijn met zijn nieuwe club. Hij heeft al 7 doelpunten in 10 serie A wedstrijden. Bij Real Madrid gaat het een beetje stroef onder de nieuwe coach Julen Lopetegui. Na 9 wedstrijden staat deze club op de 8e plaats met 14 punten. Vier partijen zijn in winst omgezet, drie zijn verloren en twee wedstrijden eindigden gelijk. Met dit resultaat is er ook veel ontevredenheid ontstaan bij de fans. Deze wedstrijd kan een beslissende worden voor de toekomst van de club.

Het enige voordeel van Real is dat Barcelona, en ook de andere clubs, nog heel matig presteren in het nieuwe seizoen. Na 9 speelronden heeft de Catalaanse gigant 18 punten, en staat momenteel op de 2e plaats achter Atletico Madrid, die 19 punten heeft. De ploeg heeft 5 winsten, 3 gelijk en 1 verlies. Het verschil tussen Real en Barça kan vandaag teruggebracht worden naar 1 punt. Zonder zijn talisman Lionel Messi, die zijn arm brak in de vorige wedstrijd, gaat het team van Barcelona moeten proberen om dat te voorkomen. Barça moet winnen om koploper te blijven na de 10e speelronde.

De druk is er sinds het begin geweest voor beide ploegen. Maar als het komt om de baan van Lopetegui, is die extra onder druk. De Spanjaard tekende een contract met Real als opvolger van clublegende Zinedine Zidane. Dit terwijl hij in dienst was van het Spaanse elftal. De Spaanse Voetbal Federatie heeft woedend gereageerd en werd de coach enkele dagen vóór het WK ontslagen. Drie maanden later is er weer onzekerheid over zijn nieuwe baan. Het resultaat van deze wedstrijd kan zware gevolgen met zich meebrengen.

Leroy Troon
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April