Kerk maakt misstanden kenbaar op Hervormingsdag
28 Oct 2018, 02:47
foto


Kerkleiders zullen met hun gemeenteleden woensdagmiddag de misstanden in het land kenbaar maken aan de regering en De Nationale Assemblee. Zij zijn verantwoordelijk voor duurzame ontwikkeling in Suriname. De Trinitatis Lutherse Kerk in Suriname, onder leiding van Michel Stewart, heeft het initiatief genomen om bij de herdenking van de Hervormingsdag met andere denominaties stellingen te plaatsen bij het parlement. Dit om behalve een debat te ontlokken ook dringende aandacht van de overheid en politieke leiders te vragen voor de huidige misstanden in Suriname.

"Het is voor niemand nieuws dat ons geliefd land Suriname door een gigantische crisis wordt belaagd. Deze crisis is zeer funest voor de ontwikkeling van ons land en de kwetsbaren in onze gemeenschap. Laatst genoemden worden het hardst getroffen. Als er nu niet rigoureus en kordaat wordt opgetreden om de crisis aan te pakken zal de opgetreden verpaupering en verloedering nog meer ongekende en schrikbarende vormen aannemen," stelt de Trinitatis Lutherse Kerk.

Naast de Trinitatis Lutherse Kerk heeft een aantal denominaties zoals de Bribi ministries, Gemeente Logos, Zevende Daags adventisten, het Leger des Heils zich reeds bereid verklaard te participeren in deze herdenking. De hoop wordt uitgesproken dat de andere denominaties zich massaal zullen aansluiten om de stem van de kerk te doen horen over tot de misstanden in dit land.

De gelovigen zullen zich verzamelen om 16.30 uur bij het gebouw van het Leger des Heils. Vredig, zingend, God lovend, prijzend en biddend, zal deze loop om 17.00 uur beginnen, geleid door geestelijke leiders, gevolgd door gemeenteleden en eindigen bij het parlementsgebouw. De bedoeling is dat de groep rond 17.20 uur op het plein arriveert en dat de stellingen meteen worden aangeplakt om dan rond 17.25 uur de petitie aan te bieden aan de Assembleevoorzitter.
Advertenties