23-jarige mishandelt partner en klapt zijn moeder
27 Oct 2018, 16:31
foto


Rowe T. (23) is door de politie van ressort Flora onlangs ingesloten voor zware mishandeling en bedreiging. Hij heeft zijn partner zwaar mishandeld en ook zijn moeder geklapt toen zij tussenbeide probeerde te komen.

De man verdenkt zijn 20-jarige partner ervan dat zij uitloopt. Hij raakte zo verhit dat hij haar sloeg en met de dood bedreigde. Rowe T. greep vervolgens naar een scherp voorwerp waarmee hij zijn partner wilde neersteken. Het gelukte haar hem te ontwapenen. Zij liep een ernstige verwonding op aan haar hand. Huisgenoten schakelden de politie in. De verdachte vluchtte weg bij het zien van de politie. Later op de dag werd hij door zijn zwager, die politieagent is, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De moeder en de partner van Rowe T. zijn na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heengezonden. Zijn partner is voor verdere behandeling verwezen naar een specialist.

De maximale gevangenisstraf voor zware mishandeling is tien jaar. Daarnaast mag de rechter de veroordeelde ook een geldboete geven van de vijfde categorie. Als de schuldige dit misdrijf begaat tegen zijn of haar ouders, zijn of haar partner of kind kan de gevangenisstraf met een derde worden verhoogd, meldt de politie Public Relations.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December