SLM mikt op winst van US$ 9,5 miljoen met plan
26 Oct 2018, 04:46
foto
Minister Patrick Pengel van OWT&C en staf luisteren naar de presentatie van SLM-onderdirecteur Clyde Cairo. (Foto: OWT&C/NII)


Terwijl in De Nationale Assemblee aangedrongen wordt op informatie vanuit de regering over de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), presenteert de leiding van het bedrijf 'een plan voor een brighter future'. De SLM-top presenteerde het plan aan minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C). Het plan zal ervoor moeten zorgen dat de SLM van een betere toekomst kan spreken.

Algemeen directeur Gerard Lau gaf aan dat de SLM een winstgevend plan 2018-2020 heeft waarbij gemikt wordt op een winst van US$ 9,5 miljoen. Dit plan is samengesteld op basis van verschillende uitgangspunten, waarbij er verschillende activiteiten in de planningsperiode uitgevoerd zullen worden. Het gaat onder andere om het uitlijnen van verschillende processen in de organisatie, kostenbesparend te werk gaan en het verhogen van de maintenance, waardoor er sprake mag zijn van een hogere beschikbaarheid van de vloten, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut.

Lau heeft meegedeeld dat het ook in de bedoeling ligt dat de samenwerkingsverbanden met vliegmaatschappijen op de Mid-Atlantische route worden versterkt. Dit zal uitpakken in meer winst. Indien nodig zullen meerdere vliegtuigen worden ingezet om de passagiers tegemoet te komen. Deze aanpak zal er naartoe leiden dat de SLM over grotere winsten kan praten. Lau benadrukt dat de SLM sterk genoeg is om te kunnen overleven.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April