Verdachten hebben laatste woord in 8 decemberproces
26 Oct 2018, 10:59
foto


Maandag 29 oktober wordt de zitting van de Krijgsraad in de burgerkamer hervat. De advocaten zullen dan hun dupliek houden in het 8 december strafproces. Ook de verdachten hebben de gelegenheid om het laatste woord te voeren. Een dag later, op 30 oktober wordt de zitting in de militaire kamer gehouden.

In de burgerkamer worden Desi Bouterse, Jimmy Stolk en Etienne Boerenveen berecht. Deze kamer wordt gevormd door de burgerrechters Cynthia Valstein-Montnor (president) en de rechters Suzanna Chu en Rewita Chatterpal. Tegen Bouterse en Boerenveen is door auditeur-militair Roy Elgin 20 jaar cel geëist. Elgin heeft vrijspraak gevraagd voor Stolk.

In de militaire kamer zou Elgin op 12 oktober zijn repliek houden. Deze zitting is door de Krijgsraad uitgesteld naar 30 oktober. Het Openbaar Ministerie zal dan reageren op het pleidooi van de advocaten. Deze kamer wordt gevormd door Valstein-Montnor (president) en de militaire rechters Mike Cooper en Carlos Li Fo Sjoe.

Op de zittingsdagen maandag en dinsdag zal de Wulfingstraat worden afgesloten vanaf 06.00 uur. Er zal geen verkeer worden toegelaten vanuit de Henck Arronstraat naar de Wulfingstraat. Bestemmingsverkeer vanuit de Rooseveldtkade zal worden toegestaan. De afsluiting wordt na de zitting opgeheven.
Advertenties