SVB begint competitieseizoen met enkele wijzigingen
24 Oct 2018, 02:47
foto
De loting in de eerste divisie. Broki (16) is nog niet opgenomen in de competitie. Er moeten nog aan enkele formaliteiten worden voldaan.


Voorlopig zullen de tweede divisie wedstrijden alleen in het Franklin Essed- en André Kampervenstadion worden gespeeld. De huur van het stadion wordt binnenkort verhoogd. Het Kamperveenstadion met nieuw licht kost voor een avondwedstrijd SRD 1250. Voor het Essedstadion is dat SRD 650. Er komt voor dit stadion een geavanceerd scorebord.

De aangegeven thuisaccommodaties van de respectieve clubs bij zowel de eerste als tweede divisie worden nog door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) geïnspecteerd. De arbiterskosten zijn voor rekening van de SVB. Voor een toegangskaart mag maximaal SRD 20 worden betaald.

De bal kan vrijdag reeds gaan rollen in de tweede divisie. In beide divisies zal er een twee ronde systeem worden afgewerkt. Voor het eerst wordt in de hoogste divisie met 16 clubs gespeeld. Er wordt voor nu een programma tot 7 november met twee speelrondes afgewerkt. Vanwege internationale verplichtingen van Natio kan pas na 21 november de competitie in de tweede divisie hervat worden. Deze competitie loopt tot juli 2019.

De gele kaarten schorsing is gebracht naar 5 per speler, waarna hij een wedstrijd geschorst wordt. Indien dezelfde speler hierna weer twee gele kaarten krijgt, volgt weer een schorsing.

Bij de Eerste Divisie zal pas het volgende weekend worden gestart. Broki die pas is gepromoveerd naar de Eerste Divisie, is nog niet opgenomen in deze competitie. Het blijkt dat de club nog moet voldoen aan enkele licentie voorwaarden.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April