Sectie IV Zwartenhovenbrugstraat aan de beurt
24 Oct 2018, 04:41
foto
Een beeld van de informatiebijeenkomst voor belanghebbenden binnen sectie 4 van de Van 't Hogerhuysstraat. (Foto: OWT&C/NII)


De herstelwerkzaamheden aan de vierde sectie van de Zwartenhovenbrugstraat starten vandaag. Het gaat om het deel tussen de Drambrandersgracht en het Molenpad. Ook in dit gedeelte zal de weg- en afwateringsinfrastructuur worden verbeterd. De belanghebbenden die binnen deze sectie vallen, zijn bij een bijeenkomst in het VSH-gebouw aan de Van ’t Hogerhuysstraat geïnformeerd over de werkzaamheden.

Na de vierde sectie zal gewerkt worden aan de derde sectie, die ligt tussen de Dr. Sophie Redmondstraat en de Drambrandersgracht. Zo zal uiteindelijk het rioleringsstelsel van de Zwartenhovenbrugstraat vanaf het Molenpad gekoppeld worden aan de riolering van de Dr. Sophie Redmondstraat.

De 50 jaren oude riolering voldoet niet meer. Er blijft te veel water langs de wegen en op de bermen. Tijdens de werkzaamheden zullen de huis- en perceelrioolaansluitingen vernieuwd worden. Er komt een nieuwe afwateringsinfrastructuur. De weg zal opnieuw geasfalteerd worden en er komt een verhard trottoir, inclusief bebording en markering. Naast deze werkzaamheden zal er ordening komen om de verkeersveiligheid te garanderen, licht de voorlichting van OWT&C toe, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Tijdens de uitvoering zal er ongerief zijn voor belanghebbenden. In sommige fasen zal de weg strekking volledig afgesloten worden, waardoor men gebruik zal moeten maken van alternatieve routes. Het kan ook voorkomen dat de inrit van de percelen niet direct toegankelijk zal zijn. De werkzaamheden zijn gepland tot augustus 2019. Het ministerie vraagt de samenleving de nodige begrip en medewerking op te brengen. Er zal alles gedaan worden om de overlast tot een minimum te beperken, zegt OWT&C.

De werkzaamheden zijn in november 2017 gestart door de aannemingsmaatschappij Baitali N.V., in opdracht van OWT&C. Vanaf de startdatum is er gewerkt aan sectie één, namelijk de strekking tussen de Nassylaan en de Keizerstraat en sectie twee, de strekking tussen de Keizerstraat en de Dr. Sophie Redmondstraat.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April