GODO biedt mogelijkheden aan Pikin Slee
23 Oct 2018, 21:10
foto
Bewoners van Pikin Slee tijdens de presentatie van GODO. (Foto: GODO)


Met het doel het traditioneel systeem van zwerfland landbouw aan te passen om beter voorbereid te zijn op de verwachte klimaatveranderingen, is een presentatie gehouden voor het dorp Pikin Slee. De bedoeling is ook dat er meer mogelijkheden komen voor de bewoners van het dorp om inkomsten te genereren. Met zijn ruim 3.500 inwoners is Pikin Slee het op één na grootste dorp van Boven-Suriname.

De Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO heeft in het kader van het project Participatory Mapping, Ecosystem Service Assessment, and Resilience against climate change, een presentatie gehouden over haar financieringsmogelijkheden aan ondernemers. Tropenbos Suriname voert het project samen uit met een aantal lokale en internationale organisaties.

Tijdens de presentatie is gewezen op de mogelijkheden en uitdagingen die Pikin Slee heeft als het gaat om productie, marketing en afzet van landbouwproducten. Eén van de uitdagingen is de grote afstand tussen het dorp en de stad waar de producten worden afgezet.

Ook zijn de financieringsbehoeften van circa 35 ondernemers verenigd in een collectief in kaart gebracht. Hoofdkapitein Wanze Eduards van Pikin Slee heeft het belang van economische groei voor het gebied en in het bijzonder voor Pikin Slee benadrukt.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April