PL wil groots uitpakken bij 20e verjaardag
23 Oct, 06:27
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. (Foto: Raoul Lith)


Pertjajah Luhur (PL) heeft een aantal activiteiten op schema om haar 20e verjaardag te vieren op 5 december. Voorzitter Paul Somohardjo zegt dat hij gesprekken gaat voeren met de kernen van de partij uit de verschillende districten. “We gaan kijken wat we samen kunnen doen om 20 jaar PL goed te vieren en goed te herdenken”. Volgens hem staat er een culturele optocht gepland waarbij op de feestdag verschillende groepen zich zullen verzamelen bij de Anthony Nesty Sporthal. Met de optocht wil de partij manifesteren dat het een echte multi-culturele partij is.

Hoewel de jaardag van de partij op 5 december is, zullen de festiviteiten het weekend ervoor, op 1 december, worden gehouden. Somohardjo geeft aan dat voor deze aangelegenheid een budget van een kwart miljoen SRD is gereserveerd. Hij stelt dat deze middelen ter beschikking zijn gesteld door partijtoppers, hoge functionarissen die voorheen tien procent van hun bezoldiging afdroegen aan de partij en ook door sponsoren.

“We denken aan de seniore burgers die altijd met ons deze dag herdenken”. Somohardjo meent dat hoe precair het ook is, de senioren een presentje zullen krijgen van de partij. Ook voor de kinderen zullen er speciale attracties zijn in verband met kinderdag op de jaardag van de PL. Naast de viering op 1 december staat er ook een lezing op schema met als thema '20 jaar PL, 20 jaar later'. Ook moet er een autobiografie van de partijvoorzitter uitkomen in die periode.

Somohardjo zegt dat het een noodzaak is om de kernen te betrekken bij de organisatie. Ze moeten de kracht die zij hebben binnen hun district, kunnen aantonen. “We naderen straks het jaar van de pre-verkiezingen. En je bent alleen belangrijk als je aanhang hebt”. De politicus geeft aan dat het niet om Somohardjo gaat, maar om wat je hebt. Hij geeft aan dat de kernen moeten aantonen wat hun kracht is.

Raoul Lith

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April