Scholen omgeving Ornamibo maandag weer open
21 Oct, 19:30
foto
De brand op de vuilnisbelt van Ornamibo is nu onder controle. De brandweer blijft nog ter plekke voor controle. (Beeld: NII)


De scholen van Houttuin die gesloten waren door de brand op vuilstortplaats Ornamibo, gaan maandag weer open. De brand is nu volledig onder controle. De brandweer blijft nog een week op de plek voor controle. Het aantal brandweermannen zal worden verminderd.

Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuidoost heeft samen met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing en de brandweercommandant Radjen Jakhari de bluswerkzaamheden geëvalueerd. De delegatie oriënteerde zich zaterdag ter plekke.

Door de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. De districtscommissaris is blij dat de zaken binnen dit gebied genormaliseerd worden. Ze benadrukt tegenover het Nationaal Informatie Instituut dat er baanbrekend werk is verricht door verschillende actoren om dit resultaat te bereiken. De brand is op 7 oktober begonnen.

De nazorg door het Bureau Openbare Gezondheidszorg van brandweerlieden, bestuursambtenaren en burgers in de omgeving, die veel last hebben ondervonden van de rook, wordt ook ter hand genomen.