Bromfietser overleden te Brownsweg; sporen weggemaakt
21 Oct, 17:25
foto


Tot nog toe onbekende personen hebben zondagochtend twee zwaar gewonde bromfietsers overgebracht en achtergelaten bij een medisch centrum te Brownsweg in het district Brokopondo. Toen de politie van Brownsweg ter plekke aankwam trof ze het ontzielde lichaam aan van de bromfietser Sercinio Vrede (32) aan. Ook werd de 14-jarige bromfietser A.F. aangetroffen. Hij heeft onder andere een armfractuur opgelopen en was moeilijk aanspreekbaar. Inmiddels is hij ter verpleging opgenomen in het Academisch ziekenhuis.

De aanrijding tussen deze bromfietsers heeft plaatsgevonden op de Brownsweg ter hoogte van het dorp Wakibasoe-3. Het is voor de politie vooralsnog onduidelijk hoe de aanrijding plaatsvond dit vanwege het feit, dat tot nog toe onbekende personen de bromfietsen van de straat hadden weggehaald en verstopt in het dorp Wakibasoe-3.

Niemand zou weten wie de bromfietsen verplaatst heeft en vervolgens in het dorp verborgen heeft. Men zou ook niet weten wie de personen zijn die de gewonden overgebracht hebben naar het medisch centrum.

Ongeveer een jaar geleden was een bromfietser ook op de Brownsweg, ter hoogte van het dorp Wakibasoe-1, onder een auto terecht gekomen en overleden. Naderhand zou blijken dat hij een illegale race op de weg hield met een andere bromfietser. Hij kwam op een gegeven moment op de weg te vallen en werd door een passerende autobestuurder overreden. In dat geval was de bromfiets ook van de weg gehaald en in het dorp verborgen.

Door de verandering van de wegsituatie na een aanrijding en/of het wegmaken van sporen na een aanrijding, wil men het politie-onderzoek waarschijnlijk dwarsbomen, meldt de afdeling Public Relations. De verkeersbarometer is landelijk gestegen naar 61.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March