Brunswijk: ABOP zal kandidaten stellen in Nickerie
21 Oct 2018, 00:52
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, (midden met microfoon) heeft een kern geïnstalleerd in Nickerie. Rechts van hem kernvoorzitter Rajinder Hanoeman.


De ABOP zal voor het eerst kandidaten stellen in Nickerie bij de komende verkiezingen in 2020. Eerder heeft A Combinatie, waar ABOP deel van uitmaakte, kandidaten gesteld in het westelijke district, maar zij waren niet afkomstig uit de gele partij.

Voorzitter Ronnie Brunswijk is enthousiast over de wijze waarop er geparticipeerd is in de vergadering zaterdagavond in de vergaderzaal van Concord. Onder leiding van Rajinder Hanoeman heeft de ABOP-topper een kern geïnstalleerd. De mensen zijn enthousiast en willen hun schouders onder het werk zetten, zegt Brunswijk. Hij heeft vrijdag ook vergaderd in Coronie en zaterdagochtend in Wageningen.

In Nickerie heeft de partij de mensen voorgehouden dat de koers van SRD 3.30 voor de US dollar is gegaan naar SRD 7.80. Dit is een enorme devaluatie van de Surinaamse munt. De rijstboeren moeten hierdoor ook dure diesel betalen. Hierdoor is de kostprijs van padie enorm de lucht ingegaan. Ook kunstmest is veel duurder geworden. Deze zaken zullen worden aangepakt door de ABOP.

Op de vergadering in Nickerie was rijstindustrieel Liakat Mahawatkhan als toehoorder aanwezig.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April