Tsang: Belangrijke dag voor de Chinese gemeenschap
21 Oct, 00:00
foto
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme bij het Vriendschapsmonument, na het leggen van een krans. (Foto's: NII)


165 jaar Chinese vestiging in Suriname betekent volgens minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme veel voor deze groep. Behalve organisaties die vallen onder de Suriname Chinese United Association, zijn er ook verenigingen uit Nederland, Aruba en Curaçao naar Suriname afgereisd om deze dag te herdenken. Zaterdag werden op de eenmalige nationale vrije dag kransen gelegd bij het monument bij het Vriendschapspark aan de Jagernath Lachmonstraat.

Deze dag geeft aan dat de burgers van Chinese komaf al 165 jaar harmonieus in Suriname hebben doorgebracht samen hebben gewoond, geleefd en gewerkt met de rest van de Surinaamse gemeenschap. Suriname heeft een hele goede samenwerking met de Volksrepubliek China, zowel op cultureel gebied als op het gebied van handel en toerisme, haalde de bewindsman aan, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“Waar wij ons wel meer op moeten focussen is het toerisme. Wij willen de samenwerking op industriegebied wat meer opkrikken door meer investeerders aan te trekken”, zei de bewindsman. "China heeft een interne toeristenmarkt van achthonderd miljoen mensen en als wij daarvan slechts een klein deel naar ons land kunnen krijgen om kennis te maken met de Surinaamse cultuur, natuur en gebruiken, dan mogen wij al tevreden zijn".

Verder gaf de minister aan dat het niet uitmaakt hoe lang een burger in Suriname woont. “Waar het om gaat is of je met elkaar kunt samenwonen, samenwerken en samenleven,” meent Tsang.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April