Situatie beschoten politieman stabiel; operatie nodig
20 Oct, 17:42
foto


De gezondheidssituatie van de politieagent die vrijdagmorgen is neergeschoten, is stabiel. Het moet wel aan zijn been geopereerd worden. De agent ligt nog steeds in het ziekenhuis, meldt de politie Public Relations.

De verdachte Franklin, H. heeft met een vuistvuurwapen meerdere keren gericht op de politieambtenaar geschoten, waarna hij op de vlucht sloeg. Dankzij de medewerking van de burgerij is het de politie gelukt om de verdachte enkele uren na zijn criminele handeling aan te houden in Livorno. De verdachte heeft er alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven waarbij hij zich schuilhield in kanalen, bosrijke en drassige gebieden.Tijdens het vluchten door de bossen is zijn kleding behoorlijk beschadigd geraakt.

Franklin H. is een vuurwapen gevaarlijke persoon. Enkele jaren geleden was hij veroordeeld tot een jarenlange gevangenisstraf voor het om het leven brengen van een andere man. Hij heeft de man doodgeschoten. De verdachte maakt deel uit van een groep van minstens vier criminelen, die vrijdagochtend een beroving hebben gepleegd bij een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin. Zij hebben daar een jachtgeweer buitgemaakt.

Het jachtgeweer en het vuistvuurwapen zijn inmiddels gevonden en in beslag genomen. Het jachtgeweer was in een kanaal gegooid en het vuistvuurwapen had Franklin H. tussen het gras op de berm langs de Martin Luther King weggegooid.
Hij is die door de politie is neergeschoten, is ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De politie werkt eraan om zijn kompanen aan te houden.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April