HVB staat stil bij 165 jaar Chinese vestiging
20 Oct 2018, 21:55
foto


Door het toekennen van een eenmalige nationale vrije dag op zaterdag 20 oktober 2018, erkennen wij als Suriname de komst van de eerste Chinezen in 1853 en de unieke bijdrage die deze groep vanaf toen heeft geleverd aan de opbouw van ons land. Na de contractperiode heeft de vrije immigratie voortgang gehad en anno 2018 wordt die nog steeds voortgezet.

De Chinezen, nemen een voorname positie in binnen de Surinaamse samenleving en zijn in allerlei sectoren terug te vinden, alsook de diverse Chinese gebruiken die zijn overgenomen door de Surinaamse bevolking. Hun betrokkenheid en nationalistisch gevoel worden ook weerspiegelt in de participatie binnen de actieve politiek. Meedenken en meedoen in het uitvoeren van een beleid waarbij het nationaal belang centraal staat en Suriname tot ontwikkeling brengen, zijn ook een streven van deze belangrijke groep binnen onze samenleving.

De bilaterale samenwerking tussen Suriname en China heeft de laatste jaren een zeer positieve wending aangenomen, meer ook doordat steeds meer Chinezen Suriname als vestigings- of werkgebied beschouwen. Deze samenwerking, gebaseerd op wederzijds respect, zal samen met de inzet van ons eigen volk, zorgen voor vele vruchtbare ontwikkelingen.

De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) zegt alle Chinese broeders en zusters dank voor hun bijdrage aan onze melting pot dat ons niet alleen zo uniek maakt in de wereld, maar ons in staat in vrede en harmonie elkaars gewoonten en waarden mee te nemen bij het vormen van één natie, één Suriname. De HVB feliciteert daarom ook elke Surinamer met de viering van 165 jaar Chinese immigratie en ziet elke bijdrage op welke wijze dan ook om samen met iedere Surinamer te werken voor land en volk tegemoet!


De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April