Bond SBB blijft in actie; werk in veld ligt ook lam
20 Oct, 05:41
foto
Het personeel van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht is sinds dinsdag in actie. De mensen komen wel op kantoor, maar er wordt niet gewerkt. Het SBB-kantoor aan de Martin Luther Kingweg.


De personeelsbond van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) laat de directie in een schrijven weten zij doorgaat met de actie. De bond blijft in actie in afwachting op de uitnodiging van de leiding voor dialoog. Dit hebben de leden vrijdag bepaald tijdens de algemene ledenvergadering.

De zorgpunten van de leden van de bond zijn nog steeds niet officieel besproken met de directie van SBB. Deze punten zijn eerder in een brief aangehaald. De bond staat erop dat de directie hem erkent bij besluiten. Het bestuur wil het mutatie- en detacheringsbeleid bespreken en vragen om heldere procedures over de dagelijkse werkzaamheden. Ook willen de werkers dat de eerdere overeenkomst over de uitbetaling van de salarissen tegen de geldende dagkoers, wordt nageleefd.
In een brief aan de directie vrijdag heeft de bond dit nogmaals benadrukt.

“De bond vindt dat dit geen prestigestrijd moet worden, maar dat partijen het gezonde verstand laten prevaleren. We zijn ervan overtuigd dat in algemeen belang wij tot een oplossing kunnen komen”, laat Lloyd Read, voorzitter van de bond, Starnieuws weten. De leden van de bond hebben sinds dinsdag het werk neergelegd en zowel op kantoor als in het veld ligt alles lam.

Yvanka Ozir-Awailame

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April