Finisie en Jeroe dit weekend dc; Pansa naar Marowijne
20 Oct, 07:36
foto


Oud-Assembleelid, kapitein Frederik Finisie, wordt later op de middag beëdigd en geïnstalleerd als (dc) districtscommissaris. Hij zal het roer overnemen van dc Kenya Pansa in Brokopondo. Zondag wordt Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité van Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, de nieuwe dc van Boven Suriname, waar Yvonne Pinas waarneemt.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat dc Pansa gaat naar Marowijne. Dat district wordt opgedeeld in Marowijne Noordoost en Zuidwest. Pansa gaat naar Zuidwest met de ressorten Moengo, Patamacca en Wanhatti. Dc Freddy Daniël blijft in Marowijne. Hij krijgt Noordoost onder zich met de ressorten Albina, Galibi en Moengotapoe. De opdeling van Marowijne is goedgekeurd door de Raad van Ministers.

Jeroe heeft stage gelopen bij voornamelijk dc Yvonne Pinas in Boven-Suriname en Boven-Saramacca. Minister Dikan zegt dat hij klaargestoomd is voor de job. In Boven Suriname was er lange tijd geen vaste dc. Finisie heeft 3,5 maanden stage gelopen bij de commissariaten Paramaribo Noordoost, Commewijne, Wanica en Brokopondo. Hij is zover om te beginnen met de nieuwe uitdaging.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April