Waidoe: NDP is allang met mij bezig; ben nog steeds PL
19 Oct, 00:53
foto
William Waidoe woensdag bij de herstart van de rijstfabriek te Wageningen.


Assembleelid William Waidoe (PL) geeft in gesprek met Starnieuws toe dat de NDP al heel lang bezig is hem over te halen om de paarse partij te ondersteunen. "Ik ben nog steeds Pertjajah Luhur," zegt de politicus. Hij ontkent dat hij de overstap gedaan heeft naar de NDP. De speculaties laaiden hoog op nadat Waidoe woensdag in extase sprak over de herstart van de rijstfabriek van Wageningen door Westland Sama Group, waarvan de ondernemer Johnny Mahespalsingh (NDP) de president-commissaris is.

Waidoe stelde bij de ingebruikname van de rijstfabriek dat het voor hem niet uitmaakt wie de fabriek heeft opgestart. Hij is een nationalist en is blij met deze ontwikkeling. Waidoe merkt op dat hij door emoties mogelijk overenthousiast is overgekomen, maar hij zal de kritische vragen die gesteld moeten worden over de overname van de fabriek door Westland Sama Group, in De Nationale Assemblee stellen. Op feestjes heerst er een andere sfeer, merkt de volksvertegenwoordiger op.

"De voorzitter is er op de hoogte van dat ik ben ingegaan op de uitnodiging aan de fractie. En onze aanwezigheid is niet onopgemerkt gebleven.” Zo reageert een beheerste William Waidoe van de Pertjajah Luhur (PL) op geluiden als zou hij naar de NDP zijn overgestapt. Waidoe stond op zijn verjaardag op het podium van de Westland Sama Group van ondernemer John Mahespalsingh (NDP) in verband met de herstart van de rijstfabriek.

Waidoe zegt dat PL-voorzitter Paul Somohardjo op de hoogte was dat hij naar de herstart zou gaan. De fractie had een uitnodiging gekregen. Somohardjo belde hem om te feliciteren met zijn verjaardag en ook met de opening van zijn bedrijf WDO Consultancy. Somohardjo had er graag bij willen zijn, maar kon wegens omstandigheden niet naar Nickerie afreizen. “Hij heeft mij heel veel succes toegewenst in deze nieuwe uitdaging en kracht, wijsheid en gezondheid van de Almachtige”, geeft Waidoe aan.

De PL-topman zegt in een reactie, de speculaties over een mogelijke overstap van Waidoe ook te hebben gehoord, maar heeft geen enkele reden om te twijfelen. “Waidoe was woensdag jarig en we waren aan de telefoon. Hij heeft me inderdaad verteld dat hij zou ingaan op de uitnodiging voor de herstart van de rijstfabriek van Wageningen. En dat mag. Hij is parlementariër voor het district Nickerie. Ik heb niet kunnen waarnemen dat hij is overgelopen.”

Somohardjo merkt op dat Waidoe keer op keer heeft gezegd dat hij niet te koop is. “Natuurlijk is alles mogelijk en is het soms koffiedik kijken, maar ik heb geen enkele reden om te twijfelen. Ook binnen het parlement is zijn gedrag zoals we binnen de oppositie mogen verwachten. Trouwens, het is de policy van de NDP om iemand onbetrouwbaar te doen lijken. Dus voor mij is er niets aan de hand,” benadrukt Somohardjo.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April