Bond SBB wil inspraak in besluiten directie
19 Oct, 02:48
foto


De bond bij Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) zal vandaag weer een algemene ledenvergadering houden. Sinds dinsdag wordt er niet gewerkt, terwijl de leden zich normaal op het werk aanmelden. “We hebben geen probleem met de directeur Jerry A-Kum, maar we hebben wel een probleem met zijn aanpak. Hij betrekt de bond niet in zijn aanpak”, zegt Dino Souprayen, ondervoorzitter van de bond, aan Starnieuws.

De directie van SBB heeft de medewerkers ondertussen in een brief meegedeeld dat 'no work, no pay' zal worden toegepast. Souprayen zegt dat de leden geconfronteerd zijn geworden met een bericht in de media, waarin onder andere de mutatie van drie medewerkers en de gronden hiertoe zijn besproken. De bond heeft op basis van dit bericht meteen een spoed algemene ledenvergadering gehouden.

“We kennen het bericht niet en ondersteunen het ook niet”, laat Souprayen weten. Op de vergadering zijn meteen de punten besproken waar de leden ontevreden over zijn en toen is besloten om in actie te gaan. “Het werk is volledig lam, zowel op kantoor als in het veld. De leden zijn ontevreden over de behandeling; mutaties zonder het aangeven van een reden en het detacheringsbeleid”, benadrukt Souprayen.

Ook vinden de leden dat de onderhandelingen voor de collectieve arbeidsovereenkomst te traag gaan. “We zijn daar al twee maanden mee bezig, maar daar komt geen schot in. Er worden zoveel maatregelen getroffen en we vinden dat als jij zo met ons omgaat, dan willen wij onze salarissen uitbetaald in de geldende dagkoers”, zegt de ondervoorzitter. De werknemers van SBB krijgen hun salaris, dat in US-dollars is vastgelegd, uitbetaald tegen een koers van SRD 3,35.


Yvanka Ozir-Awailame

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April