Hoefdraad: Regering ondersteunt lokale ondernemers
19 Oct, 00:00
foto
Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën spreekt bij de herstart van de rijstfabriek van Wageningen.


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft beloofd dat de weegbrug voor de rijstfabriek van Westland Sama Group die op de haven ligt, zo snel mogelijk zal worden ingeklaard. Alles wat te maken heeft met investering moet niet op de stellages blijven liggen, maar in de productie gaan. Hoefdraad is de ondernemer Johnny Mahespalsingh er dankbaar voor dat hij altijd zijn medewerking verleend heeft toen er betaald moest worden voor brandstof voor de pompen in Nickerie.

In de jaren 2015 en 2016 was er een enorme dip in de economie, waardoor er niet altijd geld was om alle uitgaven te betalen. Als er keuze gemaakt moest worden voor de medische sector, onderwijs en de productie, ging het geld eerst naar de andere sectoren. In die periode heeft Mahespalsingh meegewerkt om de olieleveringen toch te doen.

Westland Sama Group heeft de 'operations' van de rijstfabriek van Wageningen overgenomen. Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft bij de herstart van de rijstfabriek meegedeeld dat de particuliere ondernemer geïnvesteerd heeft. Ook de schulden van de Stichting Machinale Landbouw zijn overgenomen. Soerdjan en Hoefdraad zoeken meer 'oom Johns' die willen investeren in Suriname.

De financiën-minister merkte op dat president Desi Bouterse een inspiratiebron is voor velen. "Het feit dat lokale ondernemers werkgelegenheid en groei creëren, geloof hebben in dit land, willen investeren in het land, risico's willen nemen in dit land, is alle ondersteuning waard vanuit onze regering. Ik, samen met mijn collega's, wil u verzekeren dat wij achter alle ondernemers zullen staan," zei Hoefdraad zich richtend tot de president.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April