Werknemers SNRI/Adron schorten actie op
17 Oct 2018, 18:12
foto


De werknemers van de Stichting Nationaal Rijstonderzoeksinstituut (SNRI/Adron) kunnen weer even opgelucht ademhalen. Ze hebben na twee weken in de nieuwe maand hun salaris over september ontvangen. Het heeft veel voeten in de aarde gekost, om de ongeveer 80 werknemers over hun salaris over september te laten beschikken.

De vakbond bij SNRI/Adron had aan de vooravond van Wereldvoedseldag laten weten dat het geduld op is en het personeel vanaf 16 oktober tot 12.00 ’s middags zou werken totdat hun salaris was uitbetaald. Bondsvoorzitter Dayanand Dwarka zegt aan Starnieuws dat er vanaf maandag met man en macht is gewerkt om het probleem op te lossen.

Maandagmiddag konden werknemers die via de SPSB hun gelden ontvangen, al beschikken over hun salaris. De overige werknemers die via andere banken hun gelden ontvangen, konden gistermiddag hun salaris aanspreken. De bond die aangenaam verrast is door het snelle handen van de autoriteiten, heeft daarom vanaf vandaag de actie opgeschort.

Samen met de werknemers kijkt Dwarka vol verwachting uit naar de volgende uitbetaling. Hij hoopt dat die op zijn laatst op de laatste dag van oktober wordt uitbetaald. De werknemers bij dit instituut zijn voor hun lonen volledig afhankelijk van het ministerie van Financiën, omdat het geld dat op de begroting van LVV was opgebracht voor SNRI/Adron nauwelijks voldoende was voor de salarissen voor twee maanden. Het ministerie betaalt de werknemers nu uit een onvoorziene pot van het departement.

Dwarka heeft geen boodschap aan foutieve begrotingen. Hij wil alleen dat het late uitbetalen van de salarissen dat nu een structureel karakter heeft genomen, wordt opgelost. Hij wil dat de werknemers net als alle ambtenaren op tijd kunnen beschikken over hun salaris. Immers ze hebben arbeid geleverd en daartegenover staat loon, zegt Dwarka. Hij is positief gestemd en hoopt dat het ongerief van late uitbetaling tot het verleden gaat behoren.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April