Binnenkort verkorte visum aanvraagprocedure UK
17 Oct, 21:16
foto


Binnenkort kunnen personen vanuit Suriname een visum voor Groot-Brittannië aanvragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat in Paramaribo. De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinamers is tot op dit moment omslachtig. Aanvragers moeten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische data en vervolgens moeten zij na terugkeer in Suriname vaak wekenlang op hun paspoort wachten.

Voor oudere mensen en Surinaamse zakenlieden was het ongemakkelijk en tijdrovend om naar Guyana af te reizen. Mede door dit visumprobleem was de interesse van Surinamers om naar Groot-Brittannië af te reizen, afgenomen. Honorair-consul van Suriname in Groot-Brittannië, Amwed Jethu heeft het samen met Staatsolie-directeur Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global klaargespeeld dat de reis naar Guyana binnenkort niet meer nodig is.

VFS Global, is het bedrijf dat eind 2017 door de Nederlandse overheid was ingehuurd om de Schengen visa aanvraagprocedure voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, af te handelen. Zij doen dit vanuit het VFS Visumaanvraag Centrum voor Nederland aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo. De Britse overheid heeft nu ook ditzelfde bedrijf, VFS Global, ingehuurd om UK-visa-aanvragen voor Surinamers af te handelen in Guyana.

De noodzakelijke UK biometrische apparatuur moet daarvoor worden aangeschaft. Staatsolie is ingekomen met US$ 13.500 om dit mogelijk te maken. Jethu zegt dat Surinamers die naar Europa reizen zich voortaan niet alleen maar op Nederland hoeven te focussen, “maar zich nu ook kunnen richten op Groot-Brittannië.”

“Bij Staatsolie geloven wij dat één van de voorwaarden voor ontwikkeling, het simplificeren van processen is. Het vereenvoudigen van de visumaanvraagprocedure, zal wegen openen/of makkelijker maken voor veel mensen,” zegt Staatsolie-directeur Elias.

Friday 22 March
Thursday 21 March
Wednesday 20 March