Startsein doorstart rijstfabriek Wageningen (SML)
17 Oct, 06:30
foto
De rijstfabriek van Wageningen (voormalig SML) maakt vandaag een doorstart. (Foto: Facebook)


Vanmiddag zal de voormalige rijstfabriek van Stichting Machinale Landbouw (SML) een doorstart maken. De Westland Sama Group heeft de feestelijke herstart aangekondigd. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, heeft dinsdagavond op een structurenvergadering van de partij in Wageningen ondernemer tevens partijgenoot Johnny Mahespalsingh en zijn team bedankt voor hun inzet.

Bouterse gaf aan dat "wij onze eigen mensen niet waarderen, maar als het iemand uit het buitenland zou zijn, zouden we hem de hemel in prijzen." Volgens de president gaat het om een Surinamer die zijn hart op de juiste plaats heeft. Hij heeft geïnvesteerd. Door de herstart later op de middag van SML zullen mensen straks weer hun brood kunnen verdienen, beklemtoonde Bouterse.

De boeren hoeven straks niet meer te klagen dat ze verplicht zijn aan een bepaalde verwerker te leveren, stelde de president. Ze zullen voor een betere prijs hun waar kwijt kunnen raken nu. De droog- en pelfaciliteiten zullen weer operationeel zijn. Sinds 2006 liggen de machines stil.

Westland Sama Group heeft een overeenkomst met SML. Het is weer mogelijk om de padie te drogen en te verwerken. De pelmolen is opgeknapt. Het vervallen gebouw is gerenoveerd door de Westland Sama Group.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April