Binnenkort online registratie aanvraag woning
17 Oct 2018, 08:27
foto


Binnenkort zullen mensen die een woning zoeken, online een aanvraag doen en de registratie kunnen volgen. Het directoraat Volkshuisvesting zal binnenkort over een geautomatiseerd aanvraagsysteem beschikken. Dit directoraat van het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting (Sozavo) wordt als eerste geautomatiseerd.

President Desi Bouterse had in zijn jaarrede aangekondigd dat het automatiseringstraject van Sociale Zaken een van de belangrijkste activiteiten van 2019 zal zijn. "Besloten is, vanwege de prioriteit die het huisvestingsgebeuren in Suriname heeft, te starten met het automatiseringstraject bij de huisvesting”, laat beleidsadviseur Thania Chin A Lin aantekenen via het Nationaal Informatie Instituut. Het ministerie maakte vorig jaar in samenwerking met de United Nations Development Program (UNDP) een start met de voorbereiding van de automatisering. Deze is naderhand doorgeschoven naar het e-Government (e-Gov) departement van het Kabinet van de President.

Vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Alexis Armstrong, geeft aan dat de samenwerking met het e-Gov departement zowel de UNDP, als het ministerie van Sozavo een brede visie over automatisering in relatie tot e-Governance heeft verschaft. De UNDP heeft zich gecommitteerd het ministerie te voorzien van een deel van de benodigde IT-apparatuur. Armstrong hoopt dat het digitaliseringstraject model kan staan voor toekomstige UNDP-projecten.

Krieshen Ramkhelawan, vertegenwoordiger van Lybra Consultancy, partner binnen het automatiseringstraject, geeft aan dat de nieuwe manier van informatieverzameling, het bijhouden van gegevens vergemakkelijkt. “De gebruikelijke procedure is dat de cliënt het registratieformulier invult, waarna de overheidsmedewerker de informatie nagaat en verder verwerkt op de computer. Met de nieuwe situatie maakt de cliënt een account aan, waarna de registratie volgt en de cliënt in staat wordt gesteld om in realtime de registratie te volgen”, geeft Ramkhelawan aan.

Na de automatisering van het directoraat Volkshuisvesting zullen de overige diensten van het ministerie, in fasen de transitie naar de digitale dienstverlening ondergaan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April