Bvb’s klaar voor elektronische ID-kaarten
17 Oct, 04:42
foto
Medewerkers van bureaus voor burgerzaken worden geïnformeerd over de in te voeren elektronische ID-kaarten.


Hoofden en medewerkers van bureaus voor burgerzaken (bvb’s) staan klaar voor het binnenkort in te voeren systeem voor het aanmaken van elektronische identiteitskaarten (E-ID). De kaart heeft een chip, een elektronisch informatie draagbaar systeem.

Bij de eerste sessie die in september heeft plaatsgevonden, zijn de bvb’s Centrum, Flora, Meerzorg, Lelydorp en Moengo aangedaan. Zij zullen de spits afbijten. Ook zijn alle bvb’s in Nickerie en Coronie geïnformeerd. Die van Groningen, Combé, Latour en Atjoni komen heel binnenkort aan de beurt.

De bvb’s hebben in dit systeem een belangrijke rol te vervullen, zegt Mike Kromodimedjo, hoofd ICT van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. Hij heeft in een presentatie globaal aangegeven hoe het nieuwe systeem werkt en hoe de nieuwe kaarten eruit zullen zien. Een van de vernieuwingen is dat de bvb’s de aanvragen voor de nieuwe ID-kaarten zullen aannemen. “Het wordt niet meer zo dat de mensen naar u zullen komen voor een uittreksel, maar u zult de aanvragen aannemen”, zei waarnemend directeur Natasha Arupa-Wong Swie Sang tijdens de infosessie.

De E-ID wordt geïntroduceerd op de bureaus van Centrum, Flora, Lelydorp, Kwatta, Domburg, Meerzorg en Nickerie. Vandaar dat zij als eerst zijn geïnformeerd over het systeem. Arupa-Wong Swie San zegt dat de burgerij slechts de kaarten te zien krijgt, maar dat alle andere werkzaamheden die leiden tot het vervaardigen van een ID-kaart in handen liggen van de bvb’s en de afdeling ID-kaarten. Zij drukte de bvb-medewerkers op het hart om zich ook bij het nieuwe systeem volledig in te zetten.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April