Ruim 30 mensen buurt Ornamibo behandeld door artsen
16 Oct, 02:48
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid begroet districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuidoost.


Bijkans dertig personen uit de omgeving van vuilstortplaats Ornamibo hebben zich maandag aangemeld bij acht artsen in de buurt. Dit blijkt uit een inventarisatie die Volksgezondheid heeft gemaakt.

De meeste mensen die naar de arts met klachten zijn gegaan, zijn van Houttuin. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zegt aan Starnieuws dat de klachten zijn irritatie aan de luchtwegen, astmatische klachten en allergie. Ook een vermoeide brandweerman is naar de arts geweest. Vandaag verwacht de bewindsman een beter beeld te krijgen van mensen die medisch zijn behandeld.

Veel kinderen hebben overgegeven op scholen. Ook leerkrachten klaagden over hoofdpijn en luchtwegirritatie. De minister heeft samen met districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuidoost mondkappen uitgedeeld in de omgeving. Zij zijn huis aan huis geweest.

Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin zal zich vandaag oriënteren in de omgeving. De scholen in de buurt blijven dicht tot en met vrijdag. De regering komt met een plan van aanpak. Het streven is erop gericht om vrijdag de zaak opgelost te hebben.

Friday 23 August
Thursday 22 August
Wednesday 21 August