Wakker worden met vieze geur en rookwolken Ornamibo
14 Oct 2018, 10:16
foto
De rookwolken van vuilstortplaats Ornamibo zijn vanmorgen tot over de Wijdenboschburg, Uitvlugt, Leiding en diverse andere plaatsen waar te nemen. De reuk van verbrand plastic domineert.


"Ik heb 'geproefd' wat die mensen daar in Ornamibo en omgeving al dagen te slikken krijgen. De naar rubber ruikende rookwolken verplaatsen zich van zuidoost naar noordwest. Zelfs de zon is hierdoor verduisterd. Volgens mij is dit een rookontwikkeling van de vuinisbelt." Dit is een van de vele reacties die Starnieuws vanmorgen kreeg van mensen die wakker werden met de vieze geur en de rookwolken waarnamen.

Sommige mensen hebben de brandweer gebeld om te vragen wat er aan de hand is. Een duidelijk antwoord is er niet gekomen. Vanuit de regering wordt aangegeven aan Starnieuws dat het gaat om de laatste resten van de brand op de vuilstortplaats Ornamibo. Volgens het ministerie Justitie en Politie is de brand onder controle. De rookontwikkeling wordt aangepakt. Vanmorgen zijn er nog meer brandweerwagens gedirigeerd naar de vuilstortplaats.

De mensen van Ornamibo en omgeving klagen al dagen over de situatie. Zij zijn de situatie beu. Elk jaar komt het voor dat de vuilnisbelt in brand staat. Voor vanmiddag is er een actie aangekondigd door buurtbewoners bij de vuilstortplaats. Zij eisen dat de vuilstortplaats wordt verplaatst. De mensen vrezen voor hun gezondheid.

Diverse instanties zijn betrokken bij het oplossen van de brand en de rookontwikkeling. Ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg maakt deel uit van het team.
Advertenties