Suriname met 5-0 langs British Virgin Islands
13 Oct 2018, 22:33

Suriname heeft in de Concacaf Nation League vanavond met maar 5-0 gewonnen van de Britsh Virgin Islands. De ruststand was 2-0 voor Suriname. Suriname startte heel flitsend. De bal werd lekker rond getikt en er werd hard gewerkt. Ook de tweede helft had BVI niet veel in de melk te brokkelen. Na 90 minuten spelen had BVI geen enkele bal in het doel gekregen. Met deze score staat Suriname in iets gunstige positie in deze Concacaf Nation League.

Suriname werd flink aangevuurd door het thuispubliek.Vele kansen van natio bleven ook onbenut. Met nauwelijks enkele minuten in de start ramde de vleugelaanvaller Donnegy Fer de paal. Een snelle doelpunt in de beginminuten van het spel hing in de lucht. Fer kreeg een tweede bal aangespeeld maar deze ging over het doel.

Ook Ivenzo Comvalius kreeg een goede kans voor de doelman maar faalde. Het was Stefano Rijssel die de score van dichtbij opende. De jeugdige Jozua Elshot maakte uit een voorzet 2-0. In deze helft werd een penalty van Suriname afgekeurd.

De tweede helft startte eveneens met veel kansen voor Suriname. Fer toonde zijn kwaliteiten en nam de bal van zijn helft mee tot in het doel van de tegenstander: 3-0.

Rijssel ontsnapte aan een buitenspel bal. Hij omspeelde de doelman en noteerde 4-0. Comvalius maakte er een handjevol van door de verdediger van zich af te schudden en met volle vaart snelde hij zich naar het doel en maakte er 5-0 van. De volgende tegenstander van Suriname in dit verband is Jamaica.