Su Aid heeft al SRD 70.000 ingezameld
13 Oct, 12:30
foto
De symbolische cheque van SRD 29.000. Het bedrag is opgebracht door vier ondernemingen. Van r-l: Giwani Zeggen, bisschop Karel Choennie en Sidney Grunberg. (Foto: René Gompers)


Stichting Su Aid is dit jaar eerder begonnen met het inzamelen van geld voor goede doelen. Vanaf 3 september is er tot nu toe rond de SRD 70.000 opgehaald. De organisatie streeft ernaar om SRD 1 miljoen binnen te halen. Vrijdag hebben Fernandes Bakkerij, Pro Trade International, Choi’s Supermarkt en Lucky Store een cheque van SRD 29.000 overhandigd aan Su Aid. Er wordt dit jaar geld opgehaald voor Stichting Voor het Kind, waar bisschop Karel Choennie voorzitter van is.

Om het geven te stimuleren zijn er enkele projecten bedacht zoals The Box Challenge, Su(Don)Aid en speciale Su Aid dozen. De cheque van SRD 29.000 is het resultaat van Su(Don)Aid die op 3 september is begonnen. Het geld is deels via acties in de winkels opgehaald. De Box Challenge is op 1 oktober gestart. Dit houdt in dat elke week een persoon de uitdaging aangaat om de ‘kist’ met zoveel mogelijk geld of andere donaties gevuld te krijgen. De campagne is begonnen met een 'battle' tussen radio personality Sidney Grunberg en social media deskundige Jean Luc van Charante. Ze hebben samen in een week ruim SRD 24.900 opgehaald. Deze week gaat Conrad Issa van Lucky Store de uitdaging aan. De week daarop is Daniëlle Elkerbout van Optiek Ninon aan de beurt. Action coach Marvin Pollack krijgt daarna de kans om de Box challenge op zijn naam te schrijven. De uiteindelijke winnaars zijn uiteraard Su Aid en Stichting voor het Kind.

De stichting heeft voor dit jaar ook de Su Aid Doos geïntroduceerd. “Individuen en bedrijven mogen die ophalen om bijvoorbeeld in de kantine te plaatsen,” legt Giwani Zeggen, voorzitter van Su Aid, uit. “Of als je een activiteit heb mag je ook een doos komen halen. Je wordt natuurlijk geregistreerd. Als de doos vol is halen we deze op of je brengt hem zelf terug. We grijpen allerlei manieren aan om zoveel mogelijk geld in te zamelen.” Voor november zijn er nog twee acties gepland: de SMS campagne en de 'Su Eet Month'. Het gaat dan letterlijk om eten, zoals een restaurantweek maar dan uitgesmeerd over een maand, licht Zeggen toe. Geven kan ook nog tijdens de traditionele Su Aid campagne in december. De stichting haalt gemiddeld SRD 300.000 per jaar op. De organisatie is ervan overtuigd dat de opbrengst dit jaar daar “ruim aan voorbijgaat". Met de vroege start is er tot nu toe meer dan SRD 70.000 opgehaald.

René Gompers

Wednesday 22 May
Tuesday 21 May
Monday 20 May