President doet het rustig aan op 73e verjaardag
13 Oct 2018, 00:00
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse doet het rustig aan op zijn 73e verjaardag, vandaag. Hij viert de dag in besloten kring. Hij is wel overladen met felicitaties, terwijl donaties welkom zijn om hiermee mensen die hulp hard nodig hebben, blij te maken. De jongeren van de NDP hebben net als het vorige jaar diverse sociale instellingen bedacht. Het staatshoofd heeft een felicitatieboodschap ontvangen van de Chinese president, Xi Jinping.

De president laat via Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut, weten dat met de donaties de jongeren veel mensen blij hebben kunnen maken. De bewoners van de verschillende instellingen zullen een feestmaal bereiden om met elkaar te nuttigen. De NDP-jongeren die met dit initiatief zijn gekomen, zijn sinds 9 oktober begonnen met het verstrekken van voedingsmiddelen aan de tehuizen in verschillende districten.

Aan de hand van de aanvragen voor ondersteuning van verschillende tehuizen, hebben de jongeren variërend van voedingsmiddelen tot onderhoudsspullen kunnen aanschaffen. Van verschillende ondernemers is ook ondersteuning gekomen. Aan de hand van de aanvragen worden onder andere ventilatoren, freezers, bedden, matrassen, gasfornuizen, ricecookers en andere huishoudelijke spullen gedoneerd aan de tehuizen en moskeeën.

In zijn felicitatie boodschap verwijst president Xi naar de vriendschappelijke betrekking tussen beide landen waarbij Suriname een belangrijke partner is van Volksrepubliek China. Xi stelt dat het politieke vertrouwen tussen beiden landen verder geconsolideerd is, de praktische samenwerking op verschillende gebieden vruchtbare resultaten heeft opgeleverd en concrete voordelen heeft voortgebracht voor zowel Suriname als China. De Chinese president zegt grote waarde te hechten aan de ontwikkeling van de betrekkingen tussen beide landen.

President Bouterse heeft de Chinese president bedankt voor de felicitatie. Hij heeft in zijn bedankbrief zijn ambtgenoot bedankt voor de uitstekende samenwerking. Bouterse is het volledig mee eens dat de relatie tussen beide landen zich ontwikkeld heeft tot een belangrijk economisch partnerschap en politiek vertrouwen. De gezamenlijke inspanning zal voortgezet worden voor de ontwikkeling van de samenwerking op bilateraal en multilateraal niveau. Dit, ook in het kader van de Zuid-Zuid-samenwerking, gebaseerd op gelijkheid, vertrouwen, wederzijds respect en voordeel.
Advertenties