Dc Hankers zoekt bewoners omgeving vuilstortplaats op
12 Oct 2018, 22:22
foto
Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Noordwest in gesprek met buurtbewoners van de omgeving van vuilstortplaats Ornamibo. (Foto: NII)


Districtscommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica Noordwest heeft bewoners van de omgeving van vuilstortplaats Ornamibo verzekerd dat de brand serieus wordt aangepakt. De brand die al dagenlang duurt, baart ook de dc zorgen. Buurtbewoners hebben enorm veel last van de rook en as. Zij vrezen voor hun gezondheid. Het is de zoveelste keer dat er brand is ontstaan op de vuilstortplaats.

Alle betrokkenen zijn in stelling gebracht om de brand te bedwingen, heeft de dc aangegeven tijdens het gesprek met buurtbewoners. Het gaat om Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG), het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, het Nimos, het Korps Brandweer Suriname, het Korps Politie Suriname, het commissariaat en de bestuursdienst.

Dc Hankers laat tegenover het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat de bluswerkzaamheden van het Korps Brandweer Suriname te Ornamibo in afrondende fase zijn. De dc is blij met de voortgang van de werkzaamheden. Buurtbewoners moeten volgens haar weten dat autoriteiten niet stilzitten en dit probleem gezamenlijk aanpakken.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April