NPS vraagt interventie van de pg
12 Oct 2018, 14:59
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft vandaag schriftelijk de interventie gevraagd van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. Dinsdagavond is een schot uit een vuurwapen gelost op het partijgebouw van de NPS. Het Openbaar Ministerie is een der belangrijkste pijlers waarop de democratie is gestoeld, stelt de NPS. De pg wordt door de partijleiding verzocht over te gaan tot vervolging en berechting van de dader(s).

De NPS zegt met dit voorval bevreesd te zijn voor de veiligheid van haar leden en bezoekers. De partijleiding stelt dat uit berichten in de media vernomen wordt als zou de mogelijke dader zijn opgebracht voor verhoor en later huiswaarts zou zijn verzonden. De vrees is dat de veiligheid op het partijterrein niet is gegarandeerd.

De NPS tast over het voorval volkomen in het duister en hoopt dat middels een grondig onderzoek de motieven van de dader duidelijk worden. Immers, als politieke partij gestoeld op democratische waarden en normen, wordt niet uitgesloten dat mogelijk met deze daad de vrijheid in de ruimste zins des woord wordt aangetast en onder druk komt te staan en de democratie mogelijk in gevaar wordt gebracht. De brief naar de pg is ondertekend door voorzitter Gregory Rusland en secretaris Patricia Etnel.



Advertenties