Sportsamenwerking tussen Suriname, India en Indonesië
12 Oct, 06:31
foto
Minister Lalinie Gopal pleegt overleg met de Indiase ambassadeur, Mahinder Singh Kanyal. (Foto's: S&J/NII)


Suriname, de Republiek India en de Republiek Indonesië gaan de samenwerking op het gebied van sport en jeugd intensiveren. Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken (S&J), heeft dinsdag hierover afzonderlijke gesprekken gevoerd met de ambassadeur van India, Mahender Singh Kanyal en de ambassadeur van Indonesië, Dominicus Supratikto.

India heeft voor cricket op voorbije Olympische Spelen 8 gouden medailles behaald. Gopal vroeg aan de ambassadeur van dit land hulp bij het versterken van deze sport in Suriname. Zij deed ook een voorstel voor een uitwisselingsprogramma tussen Surinaamse en Indiase jongeren; dit, ter capaciteitsversterking. Kanyal gaf aan dat de mogelijkheden voor versterking van de cricketsport bekeken zullen worden. Hij adviseerde deze sport ook binnen Caricom te herintroduceren. S&J is van plan om een memorandum of understanding te tekenen met India, meldt de voorlichting van dit ministerie, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Indonesië heeft een nationaal jongeren orgaan genaamd Indonesian Comité on Youth, dat zich buigt over jeugdaangelegenheden, waaronder leiderschapstrainingen en een jaarlijkse conferentie. Op dit gebied zijn er mogelijkheden besproken waaraan Suriname ook kan participeren. Ter afsluiting van een vakantie handicraft training voor jongeren, door de Indonesische ambassade is er tijdens de Info fair die woensdag geopend is, een expo van de eindproducten gehouden. Het is de bedoeling dat de training elk jaar in de grote vakantie wordt georganiseerd. Indonesië had eerder al coaches op het gebied van badminton en pencak silat beschikbaar gesteld aan Suriname.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May