Nieuwe oefenbak voor luchthavenbrandweer in aanbouw
12 Oct, 02:43
foto
De nieuwe oefenbak van de luchthavenbrandweer voor het doen van simulatieoefeningen, is in aanbouw. (Foto: Luchthavenbeheer)


De brandweer te Zanderij krijgt een compleet nieuwe oefenbak voor het uitvoeren van simulatieoefeningen van motorbranden en landingsgestelde branden. De N.V. Luchthavenbeheer heeft als operator van de Johan Adolf Pengel luchthaven de eerstesteenlegging gedaan. Met de installatie van de oefenbak geeft de internationale luchthaven van Suriname verder invulling aan haar internationaal gestelde verplichtingen.

Om zo goed mogelijk getraind en voorbereid te zijn, moeten brandweerlieden regelmatig hun vaardigheden testen en aanscherpen. Het ontbreken van een oefenbak is tijdens de laatste doorlichtingen van ICAO steeds weer als finding aangemerkt, zegt de Public Relations van Luchthavenbeheer.

De oude oefenbak werd tijdens de bouw van de nieuwe ‘taxiway’ verwijderd met het idee deze gelijk weer op te zetten. De bouw heeft langer dan gepland op zich laten wachten. Bij de nieuwe oefenbak zal er een uitgebouwde container bevestigd worden die zal dienen als vliegtuigromp. De bak krijgt een aparte installatie voor de simulatie oefeningen en vetputten die zorgen voor de scheiding van water en olie, om milieuvervuiling te voorkomen.

De trainingen van de afgelopen periode zijn normaal doorgegaan, weliswaar niet op het gewenste niveau. Voor het uitvoeren van de ‘Great Fire drill’ die elke luchthavenbrandweer tenminste tweemaal per jaar moet doen, werden halve vaten met brandstof als improvisatiemateriaal gebruikt.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May