PWO geeft training opzetten kippenteeltbedrijven
12 Oct, 08:26
foto


De vakcentrale Progressieve Werknemers Organisatie (PWO) houdt ter stimulering van ondernemerschap een training voor het praktijkgericht opzetten van kippenteeltbedrijven. Deze training wordt gegeven in het PWO Business Development Center in samenwerking met de Associatie Pluimvee Sector Suriname (APSS).
De APPS levert voor de training ervaren trainers, zegt PWO-voorzitter Armand Zunder. Aan de hand van succesvolle concepten en methodes zullen de trainingen worden verzorgd. De APPS bestrijkt de gehele bedrijfstak, van broederijen, leg- en slachtkipbedrijven, slachterijen, importeurs van kippenvlees en eieren, groothandelsbedrijven in pluimveeproducten en de vleeswinkels met pluimveeproducten. De training duurt van 26 oktober tot en met 9 november.

De vakcentrale heeft de unit PWO Business Development Center twee jaar geleden opgericht. Deze unit heeft onder meer de taak om research te doen op het vlak van klein- en middelgroot ondernemerschap met het oog op het bijdragen van de creatie van duurzame werkgelegenheid. Hiernaast stelt de unit ondernemingsplannen op die ‘bankable’ zijn. Ook worden startende, maar ook ondernemers die al langer bezig zijn gemotiveerd om bij het zakendoen meer gebruik te maken van ICT toepassingen en vooral social media. Met professionals worden er trainingen verzorgd die gericht zijn om de kleinere ondernemers inhoudelijk en professioneel te versterken, maar ook om de hobbyist uit te nodigen om ondernemend bezig te zijn.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May