Verdachte politieagent in cokezaak Stolkertsijver overleden
11 Oct, 12:23
foto


De verdachte politieagent Vikaash Bechan is vanochtend overleden. De 32-jarige die dinsdag was aangehouden op verdenking van mishandeling, dwang door een ambtenaar en overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Samen met hem zijn ook twee andere collega agenten aangehouden in de 10 kilo cocaïnezaak van afgelopen week te Stolkertsijver.

Bechan liep vanmorgen zoals de gewoonte is uit zijn cel om te gaan baden. De politie meldt dat de man op weg naar de douche plotseling neerzeeg. Politieambtenaren schoten hem te hulp en werd via de Centrale Meldkamer de ambulance ingeschakeld. Bij aankomst bleek dat Bechan geen teken van leven vertoonde. Het lichaam van de arrestant is in beslag genomen voor obductie.

Samen met Bechan zijn twee leden van het Regio Bijstand Team Oost dinsdag aangehouden. Bechan was gestationeerd op de politiepost Nieuw Amsterdam. De kwestie kwam aan het licht toen de bestuurder van het voertuig waarin de drugs zijn gevonden, aangifte deed. Bij politiecontrole te post Stolkertsijver was 10 kg coke gevonden in het voertuig. De drie politieambtenaren hebben vervolgens 5 kg voor zichzelf gehouden. Voor het ander deel moest 3.000 euro worden betaald om het terug te krijgen.

De chauffeur heeft verklaard dat hij bij zijn aanhouding is mishandeld, waarvan hij aangifte heeft gedaan te Nieuwe Haven. De vrouw van wie de drugs volgens de chauffeur zou zijn, is nog spoorloos.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May