Bee: Oplossing grondenrechtenvraagstuk hoog op agenda
11 Oct, 04:34
foto
Assembleelid Marinus Bee heeft deelgenomen aan de krutu op Dritabiki.


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) is onder de indruk van de 'Liba Krutu' die hij samen met partijgenoten bijgewoond heeft op 8, 9 en 10 oktober te Dritabiki. Bee om een reactie gevraagd over de besluiten die genomen zijn, zegt aan Starnieuws dat hij de regering oproept om vooral het grondrechtenvraagstuk, dat hoog op de prioriteitenlijst staat, serieus aan te pakken.

Bee vindt dat voor een passend thema is gekozen voor de krutu. De eenheid die centraal stond, is goed gedemonstreerd tijdens de afgelopen drie dagen. Op de krutu is het consensusmodel toegepast. "Wij kunnen hier veel van leren," zegt Bee. "Ik ben
zeer onder de indruk hoe het grondenrechtenvraagstuk is besproken en de mogelijke oplossingsmodellen die men heeft aangedragen".

Onderwijs, gezondheidszorg en nutsvoorzieningen moeten ook worden aangepakt. Bee vindt het belangrijk dat er overleg komt tussen de regering en de gezagsdragers van het binnenland. Hij vindt het positief dat president Desi Bouterse heeft aangegeven in zijn brief aan granman Bono Velantie dat hij in overleg wil treden op een ander tijdstip.

De politicus merkt op dat de krutu zich er ook bewust van is dat de vele problemen niet in één dag opgelost kunnen worden. Er zullen prioriteiten gesteld moeten worden. De mensen willen ontwikkeling en wensen op een menswaardige manier te worden behandeld. "Ik vind dat de organisatie en de deelnemers mogen spreken van een succesvolle krutu," concludeert Bee.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May