Brand Ornamibo zorgt voor overlast omgeving
11 Oct, 02:37
foto
De rook op de vuilstortplaats zorgt al dagen voor overlast in de wijde omgeving. (Foto: NII)


De rookoverlast die bewoners in de omgeving van de vuilstortplaats Ornamibo al dagen ervaren, wordt veroorzaakt door brand die een raper heeft gesticht. Claudia Hasselbaink-Maatsen, hoofd afdeling Vuilophaal- en Verwerkingsdienst zegt dat als het politieonderzoek uitwijst dat de brand opzettelijk is gesticht, er maatregelen zullen worden getroffen tegen de stichter.

Al dagen klagen personen in de omgeving van de vuilstortplaats over rookoverlast. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft een melding gehad dat er brand is uitgebroken op de vuilstortplaats. Samen met de brandweer is er een dam opgeworpen zodat de brand zich niet verder uitbreidt, meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Minister Patrick Pengel, verantwoordelijk voor de vuilstortplaats, is maandag geweest naar de stortplaats. Hij merkt op dat er ongeveer 1,5 hectare dreigt af te branden. “Het ministerie heeft maatregelen getroffen om de rookoverlast voor de mensen in de omgeving te minimaliseren.” Wat die maatregelen precies zijn, heeft de bewindsman niet gezegd. De kwestie van de rapers bij de vuilstortplaats heeft volgens hem de aandacht van het ministerie.

Sunday 26 May
Saturday 25 May
Friday 24 May