Regering wil op ander moment overleg met granman
10 Oct, 12:58
foto
Brief van president Desi Bouterse aan de Aucaanse granman Bono Velantie. De regeringsdelegatie is niet meer afgereisd naar de 'Liba Krutu' te Dritabiki.


De regering zal op een ander moment diepgaand overleg voeren met de Aucaanse granman Bono Velantie over de wensen en noden van de marrongemeenschap. President Desi Bouterse heeft vandaag schriftelijk aan het grootopperhoofd meegedeeld dat de regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin niet meer zal afreizen naar Dritabiki.

De regering heeft berichten ontvangen uit en rond de 'Liba Krutu' die gehouden wordt te Dritabiki. De president zegt de ontwikkelingen te betreuren die mede geleid hebben tot het besluit om niet meer af te reizen naar de residentie van de granman.

Uit een kort vraaggesprek dat journalisten vanmorgen hadden met de president, blijkt dat het vooral gaat om de houding die aangenomen is op de krutu tegen granman Albert Aboikoni van de Saramaccaanse stam.

Uit drie personen die op culturele wijze ingewijd waren als granman, heeft de president uiteindelijk gekozen voor Aboikoni. Hierop is er kritiek geuit op de krutu. Benadrukt is dat het niet de regering is die bepaalt wie granman wordt. De opponent van granman Aboikoni, Naze Amina is groots ontvangen op de krutu.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May