Stefano Rijssel in natio tegen Britisch Virgin Island
11 Oct, 08:28
foto
Stefano Rijssel is opgenomen in de nationale selectie.


Stefano 'Boeroe' Rijssel is weer opgenomen in de nationale voetbal selectie van Suriname. De selectie die het in de Concacaf Nation League zal opnemen tegen de Britisch Virgin Island (BVI) is bekendgemaakt door de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). Rijssel is voor dit seizoen van Inter Moengo Tapoe naar landskampioen Robinhood.

Met Rijssel tracht het team van bondscoach Dean Gorré meer stootkracht te brengen in de aanval. Het team schiet vooral bij het maken van doelpunten tekort aan koelbloedigheid. Van BVI is niet veel bekend. Suriname zal moeten winnen van dit eiland om nog een goede beurt te maken in deze Nation League wedstrijden. De eerste wedstrijd tegen Dominica eindigde 0-0.

De eerstvolgende tegenstander van Suriname is Jamaica. Deze wedstrijd wordt in november in Kingston gespeeld. Opmerkelijk is dat Dimitri Apai vanwege een blessure niet is opgenomen in de selectie. Evenzo topscoorder van het vorige competitiejaar, Ifanildo Rozenblad. Hij is onder specialistische behandeling en is niet opgenomen in de selectie. De enige profspeler in de selectie is Donnegy Fer die voor de Jamaicaanse voetbal kampioen Portmore United uitkomt. Er werd eerst getwijfeld over zijn komst, echter is zijn aanwezigheid volgens de technische leiding van belang en veiliggesteld door de SVB. Ploeggenoot van Rijssel, verdediger Saverio Adenie, is ook wederom opgenomen in de selectie.

De wedstrijd tegen BVI wordt op 13 oktober in het André Kamperveenstadion gespeeld. Momenteel is de SVB druk bezig om het stadion speelklaar te maken. De aanvangstijd van de wedstrijd was aanvankelijk gesteld op 18.30 uur. De venue coördinator van de Concacaf heeft besloten in te gaan op het verzoek van Suriname om de aanvangstijd te stellen op 19.30 uur. Dit is doorgegeven aan de SVB.

De SVB hoopt dat het publiek de jongens massaal komt ondersteunen. De toegangskaarten kunnen tot 12 oktober worden gekocht. De wedstrijd is geheel onder auspiciën van de Concacaf en zal ook niet via de Surinaamse tv en radio te volgen zijn. De tegenstander wordt een dag vóór de wedstrijd in Suriname verwacht.

Ala-D Media

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May