NPS-voorzitter ontstemd over schot op partijgebouw
10 Oct, 02:45
foto
De Militaire Politie bezig met het onderzoek bij Grun Dyari, het partijcentrum van de NPS.


NPS-voorzitter Gregory Rusland is diep ontstemd over dat het partijgebouw - gericht of per ongeluk - is beschoten dinsdagavond. "Hoe heeft dit kunnen gebeuren! Hoe kan het dat militairen een restaurant naast Grun Dyari bewaken, nog erbij met wapens van de Staat!" Rusland zegt aan Starnieuws dat hij bijzonder verontwaardigd is over deze kwestie.

De NPS is alert omdat er de afgelopen periode vaak dingen misgegaan zijn. Eerder is een vlag aan de vlaggenmast op Grun Dyari in brand gestoken. Onlangs was er een wagen geparkeerd in de inrit van het terrein, waardoor mensen die binnenwaren niet weg konden rijden. Toen de mensen werden aangesproken, hebben die ook nog intimiderende opmerkingen gemaakt. En nu is er geschoten op het gebouw, terwijl de afdeling Paramaribo in vergadering was. De kogel sloeg in op nog geen anderhalve meter van de vergaderruimte in het kozijn.

De commandant van de Militaire Politie heeft zich persoonlijk begeven naar Grun Dyari en zijn verontschuldiging aangeboden. Er is gelijk een onderzoek ingesteld. De militair die geschoten heeft, is gesommeerd om terug te keren. Alles wordt tot de bodem uitgezocht, waardoor er in de ochtend duidelijkheid is, heeft de commandant aangegeven. Hij moet ook rapporteren aan zijn meerderen.

Rusland wil weten wat de militairen doen bij het restaurant en hoe het komt dat een kogel gelost is op het gebouw. "Het is duidelijk dat de militair niet om kan gaan met wapens, als het schot per ongeluk is gelost," stelt een boze partijvoorzitter. De NPS-voorzitter benadrukt dat de NPS zich bedreigd voelt doordat er verschillende incidenten plaatsgevonden hebben in korte tijd.

Saturday 25 May
Friday 24 May
Thursday 23 May